Türkiye, coğrafyası ince ince işlenmiş harikalar ülkesi. Her karış toprağı tarımla, hayvancılıkla, el becerileriyle bezenmiş çok verimli, zengin bir yer. İstanbul'da hiç şüphesiz unutulmaz tarihi savaşları, ev sahipliği ettiği imparatorluklar, padişahlar ve tüm mezhep, din, dil, ırktan insanlara açtığı kapısıyla sosyo-ekonomik yaklaşımını genişletti ve herkes için kültür noktası hâline geldi.

Resmi kayıtlara göre on beş milyondan fazla insana çatı olan İstanbul kentini biraz daha spesifik bir şekilde ele aldığımızda K'ai&Vrosi'nin de ilk şubesinin bulunduğu Kadıköy ilçesine dönüyoruz yüzümüzü.

Kadıköy Anadolu yakasında yer alan, kült festival filmlerine yer veren Kadıköy Sineması, boğası, kafesiyle oldukça meşhur bir ilçe. Bir de sıra sıra mağazalarıyla dizili Bağdat Caddesi. Hemen bu sokağın arkasında Suadiye Cami'nin yanındaki atölyelerde de biz varız. Burası Sanat Atölyeleri ve tarihiyle meşhur cami. İlgili yazımıza buradan ulaşabilirsin!

İstanbul'da Nerelere Gidilir?

Herkesin Türkiye'nin ikinci başkenti olarak gördüğü İstanbul aslında tam da "gez gez bitmez" bir şehir. Bazıları hanlarında, bazıları arka sokaklarında, bazıları yokuş yukarı çıkarken aşık olur ya da nefret eder, kaybolur ya da keşfeder.

İsterseniz avucunuzun içi gibi bildiğinizi söyleyin isterseniz buranın yerlisi olduğunu. İstanbul her zaman sürprizlere, yeniliklere açık bir il olarak herkese sürpriz yapar. Eğer sen de ya yerlisi ya da bir turist olarak sürprizlerle dolu bir günübirlik ya da çok günlük gezilere çıkmayı düşünürsen sana önermemiz gereken bir kitap var.

The 500 Hidden Secrets of Istanbul by Feride Yalav Heckeroth

Yalav'ın yan yana dizilmiş birbirinden güzel 500 mekanı olarak gördüğü yerleri listediği kitapta 11 senedir İstanbul hakkında yazan Yalav'ın favori mekanlarını da okuyoruz, görüyoruz. Kitap yiyecek, içecek, alışveriş, kültür ve daha fazla kategoride toplanmış bir şekilde ve her birinde beş mekan listeli.

K'ai&Vrosi de adıyla ve el yapımı çantalarıyla Doğu Karadeniz'in kültürel mirasını koruyan ve yaşatan bir marka olarak kitapta göreceğiniz mekanlardan birisi. Bu rehber niteliğindeki kitabı Beyoğlu'ndaki Minoa Pera kitapçısında bulabilirsiniz. Sayfa 124'te görüşmek üzere!

Sevgiler,

Yorum Yaz