Ortak niyetler ve “iyi” şeyler odağınızda olduğunda benzer amaçları güden insanların yollarının kesişmesi tesadüfi olmuyor. Peştamalden öte üretimi, doğası, kültürü ve sanatıyla ele aldığımız Karadeniz’de aynı duygularla yıllardır benzer alanları sahiplenmiş, bunu yaparken de gönüllülük klişesinden öte yüreğiyle bu işe gönül vermiş insanlar topluluğundan oluşan bir dernek var; GOLA.
Devamını Oku
Maori dokumasında önemli bir yere sahip olan, Yeni Zelanda'da sulak alanlarda yetişen harakeke lif bitkisi toplanır, soyulur, dikey olarak parçalara ayrılır, kaynamış suda yumuşatılır ve esnek bir form alıncaya kadar dövülür, bir aletle üstüne devamlı olarak vurulur.
Devamını Oku
Geçtiğimiz günlerde Çamlıhemşin'de Çinçiva Okulu'nda sergisi olan Işık Güner'i ve işlerini araştıracağız.
Devamını Oku
Edirne Kırmızısı bitkisi Fransızca dilinde "Rouge d'Andrinople" olarak bilinmekle beraber ülkemizde aynı zamanda "Türk kırmızısı" olarak da bilinmektedir. Edirne Kırmızısı bitkisi orijinal Latince adıyla "Rubia tinctorium L. antrakinon" bitkisidir.
Devamını Oku
Bugün #sanahascizgiler dediğimiz kişi kendisiyle Gola Derneği'nde tanıştığımız bellek, kimdin, kadın, toplumsal hareketler ve çevre konularıyla ilgilenen akademisyen: Özlem Şendeniz
Devamını Oku
Tekstile bakış açımız genişlesin, başka yerlerde neler olup bitiyor dediğimiz noktada bir üniversitenin Tekstil Müzesi ile karşılaşıyoruz ve sürpriz bir isim de bizi bekliyormuş!
Devamını Oku