Karadeniz'e Bir Keşif Yolculuğu:
Bu toprakların bizi yetiştirdiği
yerde buluşalım.

Karadeniz Türküleri

Hadi biraz hareketlenelim! Altın Gün'ün YOL albümünden Maçka Yolları var sırada. Anadolu rock ve "psychedelic" türlerinin birleşimi ile farklı bir yoldan ilerleyen grubun diğer bir ilginç bileşeni bu türler aracılığıyla yerel şarkılar seslendirmesi. Yekte, Ordunun Dereleri, Kara Toprak gibi parçaların da bulunduğu YOL albümünden alışılmadık bir Maçka Yolları yorumu için oynat tuşuna bas!

 

Daha dinlenecek birçok ezgi, parça ve sanatçı K'ai&Vrosi çalma listesinde sizi bekliyor. Her pazar yeni şarkılar eklediğimiz çalma listesine buradan ulaşabilirsin.🌞

Karadeniz Arşivi

Sinop - İnceburun Feneri / Salt Arşiv

Sinop - İnceburun Feneri / Salt Arşiv

Dokumacılık Zanaatı

K'ai&Vrosi Karadeniz'e bir Keşif Yolculuğu bülteninden Dünya'da Dokuma Zanaatı yazısının görseli

Zorlu iklim koşullarından korunmak için ortaya çıkan dokumacılık, dünyanın dört bir köşesinde yöre insanları tarafından bölgeye ait materyallerle farklı yollarla hayat buluyor. Nesilden nesle aktarılarak bugünlere kadar ulaşan binlerce kültürel değer, UNESCO'nun öncülüğünde Intangible Cultural Heritage listesinde toplanıyor. Bu listede dokumacılık kumaşların yanı sıra dans, kostüm, festival, müzik, el işçiliği gibi başka başlıklar da mevcut. Sitemizin blogunda dokumacılık kumaşları anlattığımız bir seriyi başladık. Hadi sen de el dokuması ürünleri keşfet! 

🌿 Bültene ayırdığın zaman için teşekkür ederiz. Önerilerini, duygu ve düşüncelerini paylaşmak için bize info@kaivrosi.com mail adresimiz ya da kaivrosi Instagram adresimizden ulaşabilirsin. 

Sevgiler,
K'ai&Vrosi


Yorum Yaz