Karadeniz'e Bir Keşif Yolculuğu:
Bu toprakların bizi yetiştirdiği
yerde buluşalım.

Karadeniz Türküleri

Bugünün türkü köşesine hikâyesi olan bir şarkıyla devam ediyoruz: Eşref Bey Ağıtı. Giresun Blog'dan öğrendiğim kadarıyla bu ağıtın hikâyesi 1930'larda Piraziz/Giresun'da geçiyor. Ana karakter Eşref Bey, abileriyle beraber fındık fabrikası işleten halk arasında sevilen bir isim.  O dönem fabrikanın muhasebe işleriyle ilgilenmesi için Hakkı Bey'i işe almasından kısa süre sonra Eşref Bey kadınlardan Hakkı Bey'in kendilerini rahatsız etmesiyle ilgili şikayet alır. Eşref Bey'in uyarılarına rağmen Hakkı Bey aynı şekilde davranmaya devam eder. Bir gün Giresun Limanı'ndan sezonun ilk fındık nakliyesi gerçekleşir Eşref Beylerin fabrikasından. Tören düzenlenir, Hakkı ve Eşref Bey lokantaya gidip bu olayı bir yemekle kutlar. Fabrikaya döndüklerinde Hakkı Bey, Eşref Bey'in tabancasını çok beğendiğini ve görmek istediğini söyler. Ve Eşref Bey, kendi silahıyla Hakkı Bey tarafından vurulup öldürülür. 


Aslında hüzünlü bir hikâyenin sonuna gelsek de daha dinlenecek birçok ezgi, parça ve sanatçı K'ai&Vrosi çalma listesinde sizi bekliyor. Her pazar yeni şarkılar eklediğimiz çalma listesine buradan ulaşabilirsin.
🌞

Karadeniz Arşivi

15.03.1941 tarihli Trabzon Limanı görünümü / Salt Arşiv

K'ai&Vrosi Hakkında

Merhaba, bizi daha yakından tanımak ister misin? Oggusto'dan Kübra Haniç İnce sordu, biz cevapladık. K'ai&Vrosi'nin başlangıcı, çanta tasarımı, marka kimliğimiz  ile ilgili kısa bir röportaj gerçekleştirdik. Okumak için buraya tıklayabilirsin.
🌿 Bültene ayırdığın zaman için teşekkür ederiz. Önerilerini, duygu ve düşüncelerini paylaşmak için bize info@kaivrosi.com mail adresimiz ya da kaivrosi Instagram adresimizden ulaşabilirsin. 

Sevgiler,
K'ai&Vrosi

Yorum Yaz