Geçtiğimiz hafta Instagram hesabımız üzerinden takipçilerimizin de katılımıyla gezdiğimiz serginin detaylarını paylaşacağımız yazıya hoş geldiniz!

Halkbank sponsorluğunda gerçekleşen sergi Türk tasarımcı Dilek Hanif'in tasarımlarıyla Türkiye'deki 32 tane farklı kumaşı modern tasarımlarla buluşturduğu, onlara yeni bir hayat verdiği ve kullanımlarını genişlettiği bir koleksiyondan oluşuyor.

Aslında bu sergideki tasarımlarım ve kıyafet üretimlerinin tohumu bundan üç sene atılmış. Halkbank'ın desteğiyle Hanif'in şehir şehir dolaşarak dokuma ustalarıyla konuştuğu, işin inceliklerini ve anlamını öğrendiği Halkın Sanatı adında bir program NTV'de yayınlanmış. 

Bu videolarda da sergide yer alan tasarım kıyafetlerin üretimi bizzat görebilirsiniz çünkü zaten video serisinde geçen kumaşlar ve nakış metotlarına sergide yer verilmiş durumda. 

Dilek Hanif'in de atıl durumda kalmış bu kumaşları tasarımcı gözüyle yorumlaması farkındalık yaratmak açısından oldukça değerli bir adım. 1990 yılından beri Osmanlı ve Türk kültürünün esintilerinden ilham alarak hazır giyim ve gece elbiseleri kategorisinde üretim yaptığı markası Dilek Hanif sitesini de incelemenizi tavsiye ederiz. Sitede aynı zamanda serginin kataloğu da yer alıyor. Böylece kumaşlarla, koleksiyonla ve üretim süreciyle ilgili daha fazla bilgi alabilirsiniz.

   

Bu video serisine bültenin önümüzdeki sayısında da yer veriyor olacağız. Çünkü ustalarla olan sohbetler o kadar değerli ki! Konuşmalarında işini ne kadar severek yapan insanlar görüyoruz ya da kumaşla bağ kurmuş, onda anlam bulmuş, hayatını bu zanaat üzerinden kazanan insanlar görüyoruz. Hepsi birbirinden kıymetli işler yapıyor ki! Zaten kıyaslanacak bir alan bile değil.

Ülkemiz her şehrinde her köyünde hem soyut hem somut anlamda paha biçilemez değerlere ev sahipliği yapıyor. Bunun farkında olmamız ve desteklememiz dileğiyle.

Sevgiler,


Yorum Yaz